Operativni lizing ili Full rent vozila


Operativni lizing (Full rent) ili dugoročni zakup je sve popularniji način posedovanja vozila u poslovnom svetu. Operativni lizing predstavlja zakup vozila, odnosno korišćenje vozila u roku trajanja ugovora. 

Za razliku od finansijskog lizinga, nakon isteka ugovora nema prenosa vlasništva na zakupca. Predmet ugovora odnosno izabrano vozilo je za vreme trajanja ugovora o zakupu i nakon isteka ugovora u vlasništvu naše rent kuće. Predmet zakupa (vozila) vodi se samo u poslovnim knjigama  naše rent kuće, dok za korišćenje vozila dobijate mesečnu fakturu na ime zakupnine. Zakupnina u poslovnim knjigama preduzeća vodi se kao materijalni trošak. Zakupnina služi za jasnu kalkulaciju troškova u bilansu uspeha i smanjuje osnovicu poreza na dobit, što predstavlja najveću prednost operativnog lizinga u odnosu na druge načine finansiranja vozila.

Putem operativnog lizinga preduzeća mogu lakše, brže i jeftinije doći do opreme bez povećavanja zaduženosti, smanjenjem osnovnog kapitala ili podizanjem bankarskih kredita. 

Ugovor o operativnom lizingu sklapate sa našom kućom na period od minimum 36 meseci i za minimum 3 vozila po vašoj želj, bez obzira na starost vozila. 

Vozila vam pomažu da kvalitetnije obavite posao, zato brigu o njima prepustite nama.

Pored korišćenja vozila, u slučaju kvara vozila imate besplatan prevoz vozila i servis do našeg ili najbližeg servisa sa kojim imamo poslovno – tehničku saradnju. U slučaju većeg kvara dobijate zamensko vozilo na korišćenje. 

Da biste mogli da aplicirate za operativni lizing, potrebno je da:

  • vaše preduzeće pozitivno posluje minimum 40 meseci, odnosno da imate minimum 3 završna računa,
  • vaše preduzeće poseduje pozitivne bilanse i da nije bilo u blokadi, kao i njegov zakonski zastupnik,
  • vozilo mora biti osigurano kasko osiguranjem u dužini trajanja ugovora o operativnom lizingu.

U zavisnosti od izabranog vozila i njegove starosti postoji ograničenje u pređenoj kilometraži na godišnjem nivou.

Zadovoljstvo klijenata nam je na prvom mestu, pa je zato i ugovor o operativnom lizingu prilagođen individualnim potrebama naših klijenata. Kontaktirajte nas, kako bismo vas uputili na pravi način i kreirali najbolju ponudu za vaše poslovanje.